Domain Name FAQs


Πώς να αποφασίσω τι domain name να διαλέξω;

Η επιλογή ενός Domain name είναι ένα σημαντικό βήμα από την άποψη των πωλήσεων και του μάρκετινγκ δεδομένου ότι έτσι θα ιδρύσετε τον ιστοχώρο σας και θα αντιπροσωπεύσετε την εταιρία σας. Συστήνουμε να επιλέξετε ένα όνομα που θα εγκαθιστά τέλεια το όνομα της επιχείρησης ή της οργάνωσής σας (π.χ όνομα επιχείρησης, εμπορικό σήμα κ.λπ.), ή που θα εγκαθιστά το γενικό περιεχόμενο του ιστοχώρου σας (π.χ θέμα, βασική λέξη κ.λπ.).

Μερικοί τεχνικοί κανόνες:

- Το όνομα πρέπει να αποτελείται από το Αγγλικό αλφάβητο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους αριθμούς από "0-9", και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο "-" για να χωρίσετε τις λέξεις.

- οι δυο συνεχόμενες  "-"  δεν επιτρέπονται.  < πχ.  in--webpro.gr >

- δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ των κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων.

- οι χαρακτήρες "_" και "/" δεν επιτρέπονται.

- Τα διαστήματα και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν επιτρέπονται.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα domain name ;

Μπορείτε να καταχωρήσετε ένα domain μέσω του συστήματος αυτόματης καταχώρησης που θα βρείτε στις σελίδες στις οποίες αυτή την στιγμή βρίσκεστε. Στις ίδιες σελίδες θα βρείτε και τον κανονισμό καταχωρήσεων ο οποίος έχει συνταχθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) και καθορίζει τις προϋποθέσεις για κάθε νέα καταχώρηση για ονόματα χώρου .gr

Eπίσης η INWEBPRO Ltd  συνεργάζετε με την << Directy.inc >> και μπορείτε να αποκτήσετε domain name  .EU .COM .NET .ORG .MOBI .info και λοιπά

Τι σημαίνει να καταχωρήσω ένα domain name ή ένα όνομα χώρου;

Υπάρχει ένας κεντρικός κατάλογος εγγραφής όλων των domain names στο διαδίκτυο. Εσείς ή η επιχείρησή σας για να χρησιμοποιήσετε ένα domain name πρέπει να το καταχωρήσετε σε εκείνο το κατάλογο. "Η καταχώρηση του Domain name" σημαίνει ότι συνδέεστε με το συγκεκριμένο όνομα χώρου για την περίοδο που η εγγραφή είναι σε ισχύ.

Τι σημαίνει το τελευταίο τμήμα ενός URL;

Το τελευταίο τμήμα ενός URL αποκαλείται όνομα τομέα ανωτάτου επιπέδου (TLD). Τα TLD αντιπροσωπεύουν διάφορους τύπους τοποθεσιών Web. Ακολουθούν μερικά συνήθη TLD και η σημασία τους:

Τομέας ανωτάτου επιπέδου

Αντιστοιχεί σε

.com

εμπορική (εταιρική) τοποθεσία

.net

διαχειριστική τοποθεσία Internet

.org

μη κερδοσκοπικός οργανισμός

.gov

υπηρεσία της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

.edu

εκπαιδευτικό ίδρυμα

Εκτός από τα TLD που παρατίθενται παραπάνω, κάθε χώρα ή περιοχή διαθέτει το δικό της TLD. Για παράδειγμα, το TLD του Καναδά είναι .ca ενω το TLD στην Ελλάδα είναι .gr

Τι ειναι ενα ονομα τομεα (domain name);

Ενα ονομα τομεα (domain name) ειναι μια ακολουθια γραμματων και αριθμων, τα οποια καθοριζουν τη διευθυνση του δικτυακου σας τοπου. Παρων στον τοπο, το ονομα τομεα ειναι "ipass.gr" Θα πρεπει να καταχωρησετε ενα ονομα τομεα πριν απο την ιστοσελιδα σας μπορει να εχει προσβαση σε αυτη τη διευθυνση.

Δεν θα υπογράψουμε κάποια σύμβαση;

Η υποβολή από την πλευρά σας του τέλους καταχώρησης και η γνωστοποίηση στο ΙΠ-ΙΤΕ του γεγονότος αυτού σημαίνουν την αποδοχή των όρων που διέπουν τις εκχωρήσεις ονομάτων, όπως αυτοί περιγράφονται στην σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ 268/73 της 25-11-2002 και στις εκάστοτε τροποποιήσεις της.

Το όνομα εκχωρείται στα στοιχεία που έχετε δηλώσει με ηλεκτρονικό τρόπο. Οποιοδήποτε λάθος στα στοιχεία ή η μη καταβολή του τέλους μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της εκχώρησης.

Έχω trademark όλων των προϊόντων της εταιρείας μου, άρα είναι προστατευμένα ,Σωστά ;

Λάθος.

Κάθε χρήστης που ζητάει ένα όνομα δηλώνει ότι εν γνώση του δεν προσβάλλει δικαιώματα τρίτων στο όνομα. Η δήλωση αυτή δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα σας, μπορεί όμως να οδηγήσει στην ακύρωση του ονόματος από την ΕΕΤΤ, τα Ελληνικά δικαστήρια ή κάποια μέθοδο διαιτησίας, εφόσον ο χρήστης δεν έχει δικαιώματα στο όνομα που ζήτησε.

Η κύρια αρχή που ισχύει στον κόσμο των
domain names είναι η αρχή της Χρονικής Προτεραιότητας (First Come - First Serve).

Οι εξυπηρετητές για .gr μπορεί να είναι και στο εξωτερικό;

Ναι Φυσικά. Οι εξυπηρετητές μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε σημείο του κόσμου.

Υπάρχουν απαγορευμένες κατηγορίες/λέξεις ονομάτων;

Aν το συγκεκριμένο Όνομα Χώρου στερείται του διακριτικού χαρακτήρα ή είναι Κοινόχρηστο ή είναι γεωγραφικός όρος εκχωρείται μόνο στους αντίστοιχους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από τον τρόπο γραφής του με λατινικά στοιχεία. Ιδίως, δεν επιτρέπεται η εκχώρηση Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr που αποτελούν λέξεις κλειδιά στο Διαδίκτυο.

Παρα τάυτα υπέυθυνη για όλα αυτά ειναι η Ε.Ε.Τ.Τ.

Πώς μπορώ να ανανεώσω το domain name μου ;

Βασική προϋπόθεση είναι το domain σας να βρίσκεται στον καταχωρητή ipass.gr. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να ανανεώσετε οποιοδήποτε όνομα χώρου μέσα από τον λογαριασμό σας αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σε περίπτωση που η ipass.gr δεν είναι ο καταχωρητής σας, τότε ενημερωθείτε για την διαδικασία αλλαγής καταχωρητή και την δημιουργία νέου λογαριασμού.

Τι είναι τα .EU Ονόματα Χώρου ;

Τα Όνοματα Χώρου .EU είναι τα επίσημα ονόματα χώρου των εταιριών και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα .EU είναι ανάλογης αξίας και σημασίας με τα .COM ονόματα χώρου καθώς δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο όνομα χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα και να κατοχυρώσετε τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν.


 

Quick contact

Τηλ: +30 210-6001670
Fax: +30 210-6001666
Διεύθυνση: Μπενάκη 18 Χαλάνδρι

Email:contact

 

 
 
SSL Certificate