FAQS


Domain Name FAQs

Πώς να αποφασίσω τι domain name να διαλέξω;

Η επιλογή ενός Domain name είναι ένα σημαντικό βήμα από την άποψη των πωλήσεων και του μάρκετινγκ δεδομένου ότι έτσι θα ιδρύσετε τον ιστοχώρο σας και θα αντιπροσωπεύσετε την εταιρία σας. Συστήνουμε να επιλέξετε ένα όνομα που θα εγκαθιστά τέλεια το όνομα της επιχείρησης ή της οργάνωσής σας (π.χ όνομα επιχείρησης, εμπορικό σήμα κ.λπ.), ή που θα εγκαθιστά το γενικό περιεχόμενο του ιστοχώρου σας (π.χ θέμα, βασική λέξη κ.λπ.).

Μερικοί τεχνικοί κανόνες:

- Το όνομα πρέπει να αποτελείται από το Αγγλικό αλφάβητο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους αριθμούς από "0-9", και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο "-" για να χωρίσετε τις λέξεις.

- οι δυο συνεχόμενες  "-"  δεν επιτρέπονται.  < πχ.  in--webpro.gr >

- δεν υπάρχει καμία διάκριση μεταξύ των κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων.

- οι χαρακτήρες "_" και "/" δεν επιτρέπονται.

- Τα διαστήματα και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν επιτρέπονται.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα domain name ;

Μπορείτε να καταχωρήσετε ένα domain μέσω του συστήματος αυτόματης καταχώρησης που θα βρείτε στις σελίδες στις οποίες αυτή την στιγμή βρίσκεστε. Στις ίδιες σελίδες θα βρείτε και τον κανονισμό καταχωρήσεων ο οποίος έχει συνταχθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) και καθορίζει τις προϋποθέσεις για κάθε νέα καταχώρηση για ονόματα χώρου .gr

Eπίσης η INWEBPRO Ltd  συνεργάζετε με την << Directy.inc >> και μπορείτε να αποκτήσετε domain name  .EU .COM .NET .ORG .MOBI .info και λοιπά

Τι σημαίνει να καταχωρήσω ένα domain name ή ένα όνομα χώρου;

Υπάρχει ένας κεντρικός κατάλογος εγγραφής όλων των domain names στο διαδίκτυο. Εσείς ή η επιχείρησή σας για να χρησιμοποιήσετε ένα domain name πρέπει να το καταχωρήσετε σε εκείνο το κατάλογο. "Η καταχώρηση του Domain name" σημαίνει ότι συνδέεστε με το συγκεκριμένο όνομα χώρου για την περίοδο που η εγγραφή είναι σε ισχύ.

Τι σημαίνει το τελευταίο τμήμα ενός URL;

Το τελευταίο τμήμα ενός URL αποκαλείται όνομα τομέα ανωτάτου επιπέδου (TLD). Τα TLD αντιπροσωπεύουν διάφορους τύπους τοποθεσιών Web. Ακολουθούν μερικά συνήθη TLD και η σημασία τους:

Τομέας ανωτάτου επιπέδου

Αντιστοιχεί σε

.com

εμπορική (εταιρική) τοποθεσία

.net

διαχειριστική τοποθεσία Internet

.org

μη κερδοσκοπικός οργανισμός

.gov

υπηρεσία της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

.edu

εκπαιδευτικό ίδρυμα

Εκτός από τα TLD που παρατίθενται παραπάνω, κάθε χώρα ή περιοχή διαθέτει το δικό της TLD. Για παράδειγμα, το TLD του Καναδά είναι .ca ενω το TLD στην Ελλάδα είναι .gr

Τι ειναι ενα ονομα τομεα (domain name);

Ενα ονομα τομεα (domain name) ειναι μια ακολουθια γραμματων και αριθμων, τα οποια καθοριζουν τη διευθυνση του δικτυακου σας τοπου. Παρων στον τοπο, το ονομα τομεα ειναι "ipass.gr" Θα πρεπει να καταχωρησετε ενα ονομα τομεα πριν απο την ιστοσελιδα σας μπορει να εχει προσβαση σε αυτη τη διευθυνση.

Δεν θα υπογράψουμε κάποια σύμβαση;

Η υποβολή από την πλευρά σας του τέλους καταχώρησης και η γνωστοποίηση στο ΙΠ-ΙΤΕ του γεγονότος αυτού σημαίνουν την αποδοχή των όρων που διέπουν τις εκχωρήσεις ονομάτων, όπως αυτοί περιγράφονται στην σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ 268/73 της 25-11-2002 και στις εκάστοτε τροποποιήσεις της.

Το όνομα εκχωρείται στα στοιχεία που έχετε δηλώσει με ηλεκτρονικό τρόπο. Οποιοδήποτε λάθος στα στοιχεία ή η μη καταβολή του τέλους μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της εκχώρησης.

Έχω trademark όλων των προϊόντων της εταιρείας μου, άρα είναι προστατευμένα ,Σωστά ;

Λάθος.

Κάθε χρήστης που ζητάει ένα όνομα δηλώνει ότι εν γνώση του δεν προσβάλλει δικαιώματα τρίτων στο όνομα. Η δήλωση αυτή δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα σας, μπορεί όμως να οδηγήσει στην ακύρωση του ονόματος από την ΕΕΤΤ, τα Ελληνικά δικαστήρια ή κάποια μέθοδο διαιτησίας, εφόσον ο χρήστης δεν έχει δικαιώματα στο όνομα που ζήτησε.

Η κύρια αρχή που ισχύει στον κόσμο των
domain names είναι η αρχή της Χρονικής Προτεραιότητας (First Come - First Serve).

Οι εξυπηρετητές για .gr μπορεί να είναι και στο εξωτερικό;

Ναι Φυσικά. Οι εξυπηρετητές μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε σημείο του κόσμου.

Υπάρχουν απαγορευμένες κατηγορίες/λέξεις ονομάτων;

Aν το συγκεκριμένο Όνομα Χώρου στερείται του διακριτικού χαρακτήρα ή είναι Κοινόχρηστο ή είναι γεωγραφικός όρος εκχωρείται μόνο στους αντίστοιχους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από τον τρόπο γραφής του με λατινικά στοιχεία. Ιδίως, δεν επιτρέπεται η εκχώρηση Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr που αποτελούν λέξεις κλειδιά στο Διαδίκτυο.

Παρα τάυτα υπέυθυνη για όλα αυτά ειναι η Ε.Ε.Τ.Τ.

Πώς μπορώ να ανανεώσω το domain name μου ;

Βασική προϋπόθεση είναι το domain σας να βρίσκεται στον καταχωρητή ipass.gr. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να ανανεώσετε οποιοδήποτε όνομα χώρου μέσα από τον λογαριασμό σας αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σε περίπτωση που η ipass.gr δεν είναι ο καταχωρητής σας, τότε ενημερωθείτε για την διαδικασία αλλαγής καταχωρητή και την δημιουργία νέου λογαριασμού.

Τι είναι τα .EU Ονόματα Χώρου ;

Τα Όνοματα Χώρου .EU είναι τα επίσημα ονόματα χώρου των εταιριών και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα .EU είναι ανάλογης αξίας και σημασίας με τα .COM ονόματα χώρου καθώς δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο όνομα χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα και να κατοχυρώσετε τα ονόματα χώρου που σας ενδιαφέρουν.


Web Hosting FAQs

What is Web Hosting?

Το web hosting αναφέρεται στην διαδικασία της δημοσίευσης ενός web site σε ολόκληρο το διαδίκτυο. Πολλές φορές όταν αναφερόμαστε σε web hosting εννοούμε και την απόκτηση κάποιου domain name.

What is Virtual Hosting?

Also known as shared hosting, this form of web hosting should suffice for most everyone.

Virtual hosting simple refers to the fact that your site is on one server, and that this server hosts mulitple sites. You are virtually shared - your site will not be the only one on this specific server.

Very few sites would actually need the power of a dedicated server, so this option provides to be a reliable and cheap solution.

Ποια η διαφορά μεταξύ virtual-shared και co-located η Dedicated web hosting;

Virtual web hosting: Για τα μικρά έως μεσαίου μεγέθους web site η καλύτερη επιλογή είναι το Virtual Web Hosting. Σε αυτή τη περίπτωση το site σας βρίσκεται σε έναν από του web server που ανήκουν στο data center ενός hosting provider. Ένα μέρος του server ανήκει σε εσάς, με τα δικά σας στοιχεία πρόσβασης, με τη δυνατότητα να διαμορφώσετε και να συντηρήσετε όπως εσείς θέλετε το συγκεκριμένο χώρο. Αυτός ο τρόπος φιλοξενίας ονομάζεται virtual ή και shared web hosting ακριβώς γιατί μοιράστε το χώρο σας μαζί με το χώρο άλλων web site, από τα οποία το κάθε έχει τη δική του διεύθυνση π.χ. www.companyname.gr και με αυτό τον τρόπο εμφανίζεται στους επισκέπτες ως ο μοναδικός διαχειριστής του συστήματος. Μια τέτοια περιοχή λειτουργεί με την ταχύτητα και την αποδοτικότητα των συνδέσεων του provider. Με αυτό τον τρόπο κερδίζετε τη αξιοπιστία της αναγνώρισης ενός ονόματος επενδύοντας μόνο σε ένα μέρος του κόστους ενός web server.

Co-location web hosting: Για μια σύνθετη web εφαρμογή που απαιτεί αποκλειστική διαχείριση είναι απαραίτητο να έχετε έναν αφιερωμένο server αποκλειστικά για εσάς. Η περίπτωση του co-location web hosting βέβαια, προϋποθέτει ότι έχετε στη ιδιοκτησία σας το server τον οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να τον φιλοξενήσετε στη συνέχεια στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του provider. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε τον αποκλειστικό έλεγχο στο δικό σας μηχάνημα και ταυτόχρονα απολαμβάνετε τις αναγκαίες υπηρεσίες που σας προσφέρει ένας hosting provider όπως ο κλιματισμός, η ασφάλεια και η ταχύτατη σύνδεση με το Διαδίκτυο.

Τι στατιστικά στοιχεία παρέχονται με την υπηρεσία Virtual Web hosting και πως τα λαμβάνω;

Τα στατιστικά στοιχεία του site σας παρουσιάζονται μέσω του προγράμματος Webalizer. To Webalizer είναι ένα πλήρες στατιστικό πρόγραμμα παρακολούθησης της επισκεψιμότητας του web site. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αναλύει λεπτομερώς τα log files (τα αρχεία δηλαδή που δημιουργούνται στο web server από την κίνηση κάθε site). Η ανάλυση αυτών των αρχείων παρουσιάζεται σε HTML διάταξη μέσω οποιοδήποτε web browser. To webalizer παράγει ετήσια, μηνιαία, καθημερινά και ωριαία στατιστικά. Στις μηνιαίες στατιστικές αναφορές, τα αποτελέσματα που μπορούν να παρουσιαστούν είναι:

  • η συνολική επισκεψιμότητα
  • επισκεψιμότητα ανά ημέρα και ώρα
  • αναφορά επισκέψεων ανά γεωγραφική περιοχή
  • URL
  • Referrers site
  • συνολική αναφορά επισκεπτών και σελίδων
  • ανάλυση σειράς και λέξεων αναζήτησης και πολλά περισσότερα

Διαβάζοντας τα Στατιστικά Επισκεψιμότητας

Hits
Όποια αναζήτηση / ενέργεια γίνει πάνω στο server θεωρείται "hit". Η αναζήτηση / ενέργεια μπορεί να είναι οτιδήποτε, html σελίδες, γραφικές εικόνες, αρχεία ήχου, cgi scripts κλπ.. Κάθε έγκυρη γραμμή στο server μετριέται ως hit. Το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει το σύνολο των αναζητήσεων / ενεργειών που έγιναν πάνω στο server στο χρονικό διάστημα της συγκεκριμένης αναφοράς.

Files
Μερικές αναζητήσεις / ενέργειες που γίνονται στο server απαιτούν ότι ο server επιστρέφει κάποια στοιχεία πίσω στον χρήστη, όπως κάποια σελίδα html ή κάποια γραφική εικόνα. Όταν γίνεται αυτό, θεωρείται "file" και στο σύνολο αυξάνεται. Η σχέση μεταξύ "hits" και "files" μπορεί να την θεωρήσει κανείς ως αναζήτηση / ενέργεια (incoming requests) και απάντηση από το server (outgoing responses).

Pages ('Pageviews')
Οι σελίδες (pages) πρόκειται για ότι html αρχείο ή οτιδήποτε δημιουργεί html αρχείο. Δεν περιλαμβάνει άλλου είδους αρχεία που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ενός αρχείου όπως γραφικές εικόνες, αρχεία ήχου κλπ. Το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει το σύνολο σελίδων που ζητούνται μόνο και δεν περιλαμβάνει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μιας σελίδας. Αυτό που σχηματίζει ή αποτελεί μία σελίδα διαφέρει από server σε server. Συνήθως ότι έχει την κατάληξη ".htm", "html", ή "cgi" θεωρείται σελίδα. Όμως άλλα sites μπορεί να ορίσουν άλλες καταλήξεις ως σελίδες (όπως ".phtml", "php3" και ".pl").

Sites
Κάθε αίτηση που γίνεται πάνω στο server προέρχεται από κάποιο μοναδικό "site" το οποίο μπορεί να προέρχεται από ένα όνομα ή από μία IP διεύθυνση. Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει πόσες IP διευθύνσεις έκαναν κάποια αίτηση / ενέργεια πάνω στο server στο διάστημα της αναφοράς. Αυτός ο αριθμός δεν σημαίνει τον αριθμό των πραγματικών χρηστών που επισκέφθηκαν το site, καθώς είναι δύσκολο να προσδιορισθεί χρησιμοποιώντας logs και το πρωτόκολλο http (μπορεί όμως να είναι το πλησιέστερο που θα καταφέρει να φτάσει).

Visits
Όποτε γίνεται κάποια αναζήτηση / ενέργεια από κάποια IP διεύθυνση, υπολογίζεται το χρονικό διάστημα από την τελευταία αναζήτηση / ενέργεια από την συγκεκριμένη διεύθυνση. Αν το χρονικό διάστημα είναι μεγαλύτερο από κάποιο προσδιορισμένο χρονικό διάστημα (ή αν δεν έχει γίνει αναζήτηση / ενέργεια από την διεύθυνση αυτή) θεωρείται νέα επίσκεψη και το σύνολο αυξάνεται (το σύνολο για το site αλλά και για την IP διεύθυνση). Συνήθως το χρονικό διάστημα είναι 30 λεπτά οπότε αν κάποιος επισκεφθεί το site στις 1:00 μμ και επισκεφθεί το site για δεύτερη φορά στις 3:00μμ, θα μετρηθούν δύο επισκέψεις.

KBytes
Το αποτέλεσμα αυτό, KBytes (kilobytes), δείχνει την ποσότητα δεδομένων σε KB που στάλθηκε από το server για το συγκεκριμένο διάστημα αναφοράς. Ο αριθμός αυτός δημιουργείται κατευθείαν από το log file.
Σημείωση: Ένα kilobyte είναι 1024 bytes και όχι 1000

Top Entry and Exit Pages
Το αποτέλεσμα αυτό πρόκειται για μία εκτίμηση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που χρησιμοποιήθηκαν από χρήστες για να συνδεθούν στο δικό σας site (top entry pages) καθώς και τις τελευταίες σελίδες που επισκέφθηκαν από το site σας (top exit pages). Λόγω των περιορισμών στο πρωτόκολλο HTTP, log rotations κλπ., το νούμερο αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως μία γενική εκτίμηση του πραγματικού αριθμού, αλλά είναι και μία καλή ένδειξη της τάσης (π.χ. από που εισέρχονται και από που εξέρχονται οι χρήστες στο site σας).

Στον υπολογιστή μου χρησιμοποιώ Windows. Μπορώ να αγοράσω ένα πακέτο Linux hosting;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Linux ή Windows hosting ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.
Χρειάζεστε Windows hosting μόνο εάν το site σας είναι κατασκευασμένο με ASP/.net/MSSQL/Access. Για τις περισσότερες περιπτώσεις, το Linux hosting είναι ικανοποιητικό και έχει επίσης καλύτερη υποστήριξη για PHP/Perl/CGI/MySQL. Ένα στατικό html/flash/graphics site μπορεί να φιλοξενηθεί και σε Windows και σε Linux.

Για ποιο λόγο πρέπει να φιλοξενήσω το site μου σε κάποιον server;

Για να εγκαταστήσετε τις σελίδες σας στο Web με βάση το domain που έχετε κατοχυρώσει, χρειάζεστε το όνομα και τη διεύθυνση από δύο τουλάχιστον servers (γνωστά ως hosts ή name servers), έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης του Ιnternet να σας βρει στο δίκτυο. Για αυτό το λόγο ή θα πρέπει να διαθέτετε servers ή να χρησιμοποιήσετε τους names servers ενός Internet Services Provider.

Πως μπορώ να φτιάξω τη δική μου ιστοσελίδα;

Eάν θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα απλό web site σας συνιστούμε να μάθετε HTML code ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα (HTML Editor) που κυκλοφορεί στο εμπόριο όπως το Macromedia Dreamweaver. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε έτοιμα δυναμικά sites που υπάρχουν πρoεγγατεστημένα στο Cpanel σας (Cpanel>Scpipts Library), όπως phpnuke, phpauction, livehelp, phpBB, invison board, κλπ και με μιά απλή παραμετροποίηση να έχετε ένα μεγάλο δυναμικό site με πολλές δυνατότητες. Αξίζει αν αναφέρουμε οτι υπάρχει ακόμα και το oscommerce, που αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-commerce) και συμπεριλαμβάνεται εντελώς δωρεάν στο cpanel σας.

Τι σημαίνει web hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδας;

Τι σημαίνει web hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδας;
Η ιστοσελίδα για να είναι προσβάσιμη από τους χρήστες του Internet πρέπει να φιλοξενείται σε έναν υπολογιστή- διακομιστή(SERVER) ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο 24 ώρες/24ωρο με ταχύτητα πρόσβασης τόσο υψηλή ώστε να "αντέχει" μεγάλο αριθμό χρηστών ταυτόχρονα. Οι servers αποτελούνται από διπλά (redundand) εξαρτήματα για μεγαλύτερη αξιοπιστία και πάντα έχουν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ (Intel Xeon), μνήμη (1Gb-2Gb) και τα περισσότερα εξαρτήματα τους μπορούν να αντικατασταθούν ενώ δουλεύει o server (Hot Swap)..


Name Servers & DNS FAQs

Τι είναι το DNS (Σύστημα ονομάτων τομέα);

Οι τοποθεσίες Web διαθέτουν μια "φιλική" διεύθυνση που ονομάζεται Ενιαίο αναγνωριστικό πόρου (URL) και μια διεύθυνση ΙΡ. Οι χρήστες χρησιμοποιούν τα URL για να εντοπίσουν τις τοποθεσίες Web, ενώ οι υπολογιστές χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τις διευθύνσεις ΙΡ. Το DNS μεταφράζει τα URL σε διευθύνσεις ΙΡ (και αντίστροφα). Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε http://www.ipass.gr στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης Web, ο υπολογιστής σας θα στείλει μια αίτηση στο διακομιστή DNS. Ο διακομιστής DNS μεταφράζει το URL σε διεύθυνση ΙΡ, ώστε ο υπολογιστής σας να μπορεί να εντοπίσει το διακομιστή Web της iPass.gr .

Πώς μπορώ να αναζητήσω ένα όνομα DNS ή μια διεύθυνση ΙΡ;


Για να αναζητήσετε ένα όνομα DNS ή μια διεύθυνση ΙΡ πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Internet.

Κάντε κλικ για να ανοίξετε τη "Γραμμή εντολών".

Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε nslookup, κενό και τη διεύθυνση ΙΡ ή το όνομα τομέα (για παράδειγμα nslookup ipass.gr) και στη συνέχεια πιέστε το πλήκτρο ENTER.

Τι είναι η δυναμική ενημέρωση DNS;

Ορισμένοι υπολογιστές λαμβάνουν μια διαφορετική διεύθυνση ΙΡ κάθε φορά που συνδέονται στο Internet. Με αυτό τον τρόπο, η Υπηρεσία παροχής Internet (ISP) μπορεί να χρησιμοποιεί λίγες διευθύνσεις ΙΡ για να εξυπηρετεί πολλούς πελάτες, αλλά αυτό σημαίνει ότι η "διεύθυνση" του υπολογιστή σας στο Internet αλλάζει συνεχώς. Εάν φιλοξενείτε μια τοποθεσία Web, δεν θα θέλετε να αλλάζει συνεχώς το όνομα της τοποθεσίας αυτής, ακόμη κι αν η ΙSP σας αλλάζει τη διεύθυνση ΙΡ. Η δυναμική ενημέρωση DNS διατηρεί αυτόματα τη σχέση μεταξύ του σταθερού ονόματος της τοποθεσίας Web και της μεταβαλλόμενης διεύθυνσης ΙΡ, έτσι ώστε η τοποθεσία Web να μπορεί εύκολα να εντοπιστεί στο Internet.

Τι είναι το DNS cache;

Όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση Web στο πρόγραμμα περιήγησης Web και πιέζετε ENTER, αποστέλλετε ένα ερώτημα στο διακομιστή DNS. Εάν το ερώτημα είναι επιτυχές, ανοίγει η επιθυμητή τοποθεσία Web. Εάν όχι, θα δείτε ένα μήνυμα σφάλματος. Μια εγγραφή αυτών των επιτυχών και μη ερωτημάτων αποθηκεύεται σε μια θέση προσωρινής αποθήκευσης στον υπολογιστή σας, η οποία ονομάζεται DNS cache. Το DNS ελέγχει πάντα το cache πριν υποβάλει ερώτημα προς το διακομιστή DNS, κι εάν εντοπιστεί μια εγγραφή που ταιριάζει με το ερώτημα, το DNS χρησιμοποιεί αυτή την εγγραφή αντί να υποβάλει ερώτημα στο διακομιστή. Με αυτό τον τρόπο, τα ερωτήματα απαντιούνται ταχύτερα και μειώνεται η κυκλοφορία στο δίκτυο και στο Internet.

Τι είναι ο name server;

Οι name servers είναι η αντιστοιχία του τηλεφωνικού καταλόγου στο Internet. Ένας name server διατηρεί έναν κατάλογο με domain names και τις αντίστοιχες IP διευθύνσεις. Οι πληροφορίες για τους name servers έιναι καταχωρημένες στο Κεντρικό Μητρώο, που διεχειρίζεται το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (για τα .gr domains). Η IPass.gr , βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Ι.Τ.Ε. και ενημερώνει συνεχώς τις πληροφορίες των name server της.
Όταν αποκτήσετε ένα domain name, οι πληροφορίες για το domain αυτό, προστίθενται στους name servers μας. Στη συνέχεια εμείς στέλνουμε τις πληροφορίες αυτές στο Κεντρικό Μητρώο, έτσι ώστε το domain σας να είναι ορατό και στους άλλους name servers.
Η ενεργοποίηση του .gr domain name πραγματοποιείται (αφού γίνει η πληρωμή) με την εκκίνηση των root name servers του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, που γίνεται κάθε 3 με 6 ώρες. Τα υπόλοιπα domain names χρειάζονται περίπου 24 με 48 ώρες, μέχρι να ενημερωθούν οι αντίστοιχοι name servers.


 

Quick contact

Τηλ: +30 210-6001670
Fax: +30 210-6001666
Διεύθυνση: Μπενάκη 18 Χαλάνδρι

Email:contact

 

 
 
SSL Certificate